Kezeléseink

a VILÁG Holisztikus Egészség Centerben

Nem hiszek a holisztikus szemléletben és az alternatív kezelésekben, miért próbáljam ki a kezeléseket?

Napjainkban egyre inkább előtérbe kerülnek az önismerettel, önfejlesztéssel, lelki fejlődéssel kapcsolatos témák és alternatív kezelési módok.

Nem mindenkit hajt a spirituális kapcsolódás vágya, vagy az ezoterikus megközelítés; sokkal inkább a lelki elakadások, energetikai blokkok oldása, a stresszoldás és persze a tudatalattiban megbúvó kérdésekre a válaszkeresés a motiváló erő.

Minek köszönhető ezeknek az alternatív terápiás módszereknek a térnyerése?

Ennek a kulcsa az életmódunkban rejlik.

Annyira felgyorsult a napjaink ritmusa, és ezzel együtt annyira megnőtt a bennünket érő stresszterhelés, hogy egyre több lelki és mentális problémával kell az embereknek megküzdeniük: munkahelyi stressz, párkapcsolati elakadás, szexuális problémák, álmatlanság, és egyre növekvő számban a pánikrohamok is.

Miközben a hagyományos orvostudomány korábban soha nem látott fejlődésen ment keresztül, a nyugati medicina nem mindenre tud kielégítő választ adni.

Mert míg a genetikánkat érintő temérdek kérdésről kaphatunk egyre részletesebb információkat, addig az őseinket ért traumákat és az ebből fakadó elakadásokat már kevésbé monitorozzák az egészségügyi szakemberek.

Éppúgy, ahogy a tudatalattink vagy az energetikai rendszerünk is kevés hangsúlyt kap.

A holisztikus megközelítésű alternatív gyógymódok egyébként remekül megférnek a nyugati orvoslás mellett, mintegy annak kiegészítőjeként.

Hiszen ma már gond nélkül ki tudunk gyógyulni egy korábban halálosnak bizonyuló betegségből is (pl. tüdőgyulladás), addig a párkapcsolati elakadásokat, az alvászavarokat, a stresszoldást, kiégést, az önértékelési gondokat aligha szüntetheti meg egy tollvonás.

Világossá vált, hogy ezeknek a lelki blokkoknak a kezelése is abszolút létjogosult.

Annál is inkább, mivel egy természetközeli és fenntartható megközelítésnek, az egészségmegőrzésnek jegyében történik mindez.

A nagyvárosi ember egyébként is sajnos kevésbé tud úgy kapcsolódni a természethez, ahogy az egészséges lenne, így különösen Budapesten fontos, hogy legyen egy elérhető természetgyógyászati alapú egészségközpont.

Így a harmónia, az immunerősítés, a természetközeli kikapcsolódás nem csak a vidéki élet kiváltsága, hanem Budapesten is elérhető ez a relaxációs közeg.

Aki egy icipicit is tovább lát azon, hogy a testével azonosuljon; az tudja, hogy a testünk – lelkünk – szellemünk egy komplex energetikai rendszert jelent; sőt, a csakrák kifejezéssel is tisztában van.

Az viszont nehezen elképzelhető, hogy bárki is a reggeli fővárosi rohanásban beesve egyből annyira ellazuljon, hogy transzcendentális élményekben legyen része mondjuk 5 perc meditáció után.

Éppen ezért a kezeléseink a relaxálásra, a tudatalatti minták oldására, az érzelmi krízisek kezelésére fókuszálnak elsősorban.

Itt leginkább az Access Bars-t említenénk meg, ami egy olyan hatékony blokkoldó kezelés, ami a neuropszichológiából és az akupresszúrából merítkezik.

Rendkívül hatékony az üzleti elakadások, az önbecsülési nehézségek és párkapcsolati- kommunikációs problémák, blokkok feloldásában.

Sokan azt sem tudják elképzelni, hogy mit keres a hangterápia a 11. kerületben?

Pedig egyrészt a remek megközelíthetőség, másrészt a nyugodt környezetben történő hangfürdős lehetőség az, ami ennyire hatékonnyá és népszerűvé teszi ezt a kezelést.

A személyre szabott hangterápia éppoly hatékony a stresszoldásra, mint például az immunerősítésre vagy a renegerálódásra; és kismamáknak, gyermeket váróknak különösen kellemes energetikai kezelés.

Van két olyan mostohagyereke az egészségünknek, amelyekkel akkor is keveset foglalkozunk, ha tudjuk, hogy az egészségmegőrzés szempontjából fokozott figyelmet igényelnek: ez a gerincvédelem és a légzésjavítás.

Az egyiket a mozgásszegény életmód és ülőmunka, a másikat a poszt covidos tünetek és szintén a mozgáshiány indokolja.

A lélekmozgató torna egy olyan csoportos foglalkozás, amely a légzéstechnikák javítására szolgál, miközben egy jótékony mozgási lehetőséget kínál a testi-lelki harmóniát keresőknek.

A csigolyozás pedig egy olyan kezelésmód, ami kimondottan a gerinc egészségét helyezi előtérbe, gerinc prevenciós kiegészítő szolgáltatásként otthoni gyakorlatsorral kiegészítve.

A Hellinger-módszerről és a családállításról sokan olvashattak már, vagy próbálták is.

Szinte kikerülhetetlen, ha az ember a szülő-gyermek kapcsolati elakadásokat, kamaszkori problémákat, gyász- vagy egyéb trauma feldolgozást szeretne megoldani.

A transzgenerációs traumák energetikai lenyomatainak detektálása és kioldása rendkívül nehéz feladat, ezért ez a drámapszichológiai alapú megközelítés hatékonyan kalauzol el bennünket egy egyébként rendkívüli módon elfedett érzelmi világba.

  1. kerületi egészségközpontunkban gondoltunk azokra is, akiket nem az útkeresés, személyiségfejlődés, traumafeldolgozás vagy elengedési nehézségek vezérelnek, hanem segítőként (pszichológus, coach) keres kiadó terem bérlési lehetőséget.

A Móricz Zsigmond körtér frekventáltsága miatt a terembérlési lehetőség azoknak is előnyös, akik csoportos foglalkozásokra, workshopokra keresnek kiadó termet, vagy egyéni terembérlési lehetőségeket keresnek.

További előny, hogy alkalmi, kötetlen terembérlés is lehetséges, és a bérlési elszámolás óradíjas alapú.

Hangterápia, Acces Bars, Mentálhigénia, Csigolyozás, LélekMozgató torna, Kronobiológia, Parapszichológia, Családállítás, Névelemzés és számmisztika, Névválasztás, Párkapcsolat elemzés, Tarot elemzés